Registreren | Inloggen NL | EN

Urban Farmers

15% korting op groenten en rondleidingen door de Urban Farm!

Duurzaam want...

  • Urban Farmers bevindt zich op daken die anders niet gebruikt zouden worden
  • Weinig foodmiles; productie én verkoop vinden plaats op dezelfde plek, midden in de stad
  • Er wordt tot 90% water bespaard door een ingenieus aquaponics systeen, er worden natuurlijke bestrijdingsmiddelen ingezet en er worden geen pesticiden en antibiotica gebruikt

Over…

Urban Farmers is een innovatief stadslandbouwbedrijf dat sinds 2011 meerdere boerderijen in Europa heeft gevestigd. In 2016 openden ze in Den  Haag op het dak van de 6e verdieping een kas van 1200m²: hier produceert Urban Farmers jaarlijks 45 ton groenten. 

Urban Farmers is een bedrijf met een missie, ze vinden dat 20% van al het voedsel uit de stad moet komen! Het eten van Urban Farmers is vers en lokaal; dit is goed voor jezelf en voor de aarde. Het idee achter voedsel verbouwen in steden is dat mensen hierdoor dichterbij het process komen en zich beter realiseren wat er allemaal vooraf gaat. Hierdoor is Urban Farmers een plek voor educatie, onderzoek en innovatie.

Urban Farmers heeft nu vier stadsboerderijen in Europa, waarvan Den Haag met haar 1200m² aan kassen de grootste is. Voordat Urban Farmers het gebouw aan de Televisiestraat gebruikte, stond het gebouw leeg. Zo is Urban Farmers de oplossing geworden voor leegstand en wordt de levendigheid van de stad verbeterd.

Voor het produceren van duurzaam voedsel gebruikt Urban Farmers de aquaponics methode. Dit systeem circuleert de voedingsstoffen en water, waardoor er minder grondstoffen toegevoegd hoeven te worden. Met deze aquaponics wordt wel 90% bespaard op waterverbruik. Daarbij worden de groenten verbouwd zonder aarde en mest, scheelt ook weer! Verder worden er op de producten geen pesticiden en antibiotica gebruikt. 

De groenten worden gemaakt waar mensen het eten: middenin de stad. Dit scheelt zo heel wat transportkilometers. Hoe kan je bij Urban Farmers iets kopen? Elke woensdag, vrijdag en zaterdag verkopen ze hun verse producten op hun Rooftop Market. Naast de directe verkoop leveren ze aan winkels en restaurants in de buurt. Hierdoor is er minder transport voor de producten nodig, dit zorgt voor minder foodmiles en een kleinere voetafdruk op de aarde.

Tot slot worden er bij Urban Farmers ‘rooftop’ feestjes georganiseerd, en kan je er terecht om een hapje te eten of koffie te drinken; dat betekent lekker eten EN mooi uitzicht over Den Haag vanaf het dak. Daarnaast geven ze tours om hun gebouw en bijzondere productemethodes te laten zien. 

 Routebeschrijving

Adres

Televisiestraat 2U, 2525 KD Den Haag
urbanfarmers.nl