Registreren | Inloggen NL | EN

Recept: Aardperensoep met palmkool

18-01-2017 -

Lekker opwarmen met een winters aardperensoepje, naar een recept van de Moestuin!

Geschreven door Natascha

Het is nu toch echt winter buiten: tijd voor warme truien en dikke sokken! Als je het dan toch koud hebt als je thuiskomt, kun je jezelf opwarmen met dit biologische aardperensoepje met palmkool. Wij hebben er met de commissie heerlijk van gegeten :)

Alle ingrediënten voor deze soep, waaronder de aardperen en palmkool uit eigen tuin, koop je met 10% DuKo-korting bij De Moestuin in Utrecht. In de Moestuinwinkel is alles biologisch en zoveel mogelijk uit eigen tuin. Koop je je ingrediënten ergens anders? Probeer dan ook te kiezen voor biologische en lokale ingrediënten.

Hieronder vind je het recept, dat we aanpasten naar recept van De Moestuin. In het originele recept is het een voorgerecht, maar met een salade en broodje erbij is het een prima maaltijdsoep. Zo aten wij er wortellinzensalade en zelfgemaakte volkorenwraps bij!

Ingrediënten voor 4 personen*

  • 600 gram ongeschilde aardperen
  • 1 grote (rode) ui fijngesneden
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 knoflooktenen fijngesneden/geperst
  • 3 tomaten fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • peper en zout
  • het sap van een halve biologische citroen
  • 100 gram palmkool

* Gebruik net als wij biologische en lokale ingrediënten :)

Bereiding

      1. Schil en was de aardperen en snijd ze in grove stukken
      2. Was de palmkool en snijd deze in dunne reepjes
      3. Neem een grote soeppan. Bak de ui in de olie tot de ui zacht is
      4. Voeg knoflook toe en bak die mee tot je hem ruikt
      5. Doe de tomaten erbij en roerbak deze 5 minuten mee
      6. Voeg dan de aardperen toe en de bouillon, en wat zout en peper naar smaak erbij
      7. Laat het geheel 30 tot 40 minuten zachtjes koken tot de aardperen zacht zijn
      8. Hang de laatste 10 minuten het vergiet met de palmkoolreepjes boven de pan om deze te stomen
      9. Pureer de aardperen grof met een puree-stamper of  en voeg het citroensap erbij
      10. Roer de palmkoolreepjes door de soep en laat nog een paar minuten staan met het vuur uit

 

Serveer de dampende kommen soep met lekker brood en salade en geniet!