Registreren | Inloggen NL | EN

A Green Story

10% korting op agreenstory.nl!

Duurzaam want...

  • aGreenStory verkoopt papier- en schrijfwaren met een duurzaam karakter
  • De producten zijn ingedeeld in verschillende categorieën, zoals “biologisch afbreekbaar”, “CO2-neutraal” en “eerlijke handel”
  • Er wordt niet alleen naar het product zelf gekeken, maar naar de hele levenscyclus: herkomst, productieproces en alle restproducten die hierbij vrijkomen!

Over…

Bij aGreenStory vind je unieke en innovatieve schrijfwaren, kantoorartikelen en cadeaus met een groen verhaal. aGreenStory is opgericht door Yağmur Masmas en Sander van Attekum. Ze ontdekten tijdens hun middelbare schooltijd een aantal groothandelaren in Duitsland en België die duurzame schoolspullen verkochten. Ze realiseerden zich wat voor negatieve impact je soms ongemerkt hebt bij het kopen van een product en gingen op zoek naar duurzame varianten van producten die ze dagelijks gebruikten. Omdat er nog geen betaalbaar en duurzaam alternatief voor schoolspullen in Nederland was, namen ze zelf het initiatief: de webshop aGreenStory was geboren! Hun werk werd algauw beloond: aGreenStory werd in 2014 genomineerd voor de ASN Bank Wereldprijs en is uit ongeveer 250 initiatieven tot de laatste 4 gekomen.

Ze verkopen papier- en schrijfwaren die duurzaam geproduceerd zijn, zoals whiteboard notitieblokken en notitieblokken van algenpapier, maar ook biologisch afbreekbare linealen en nietjesloze nietmachines. De artikelen van aGreenStory zijn geselecteerd aan de hand van strikte milieucriteria, zoals navulbaarheid, vrij van gifstoffen, verantwoord bosbeheer, gerecyclede materialen, bio-afbreekbaarheid en klimaatneutraal productieproces. Niet alle producten voldoen aan elke voorwaarde, maar de best mogelijke duurzame alternatieven aan de hand van deze criteria zijn geselecteerd.

De producten van aGreenStory scoren in de hele levenscyclus (van de grondstoffen tot de productiemethode tot transport en uiteindelijk afval) zo groen mogelijk: het zijn dus producten met een groen verhaal. En als consument, schrijf je met die producten je eigen groene verhaal; vandaar de naam aGreenStory!