Registreren | Inloggen NL | EN

Nukuhiva

15% korting! De korting is niet geldig op afgeprijsde artikelen en i.c.m. andere kortingen.

Duurzaam want...

  • Alle kledinglabels zijn ecologisch, fairtrade of een combinatie hiervan
  • Veel labels maken gebruik van organisch katoen, wat een grote reductie van milieuimpact betekent
  • Via Nukuhiva krijgen deze labels een kans zich uit te breiden en met behulp van de DuKo wordt dit ook nog eens betaalbaar voor studenten!

Over…

Nukuhiva is opgericht door Floortje Dessing, van o.a. ‘3 op Reis’. De winkel is vernoemd naar het eilandje Nuku Hiva, onderdeel van de Marquesas eilandengroep, volgens Floortje Dessing één van de mooiste plaatsen op aarde. Veel kledingstukken die je bij Nukuhiva vindt zijn gemaakt van organisch katoen, wat inhoudt dat er bij de productie van het katoen geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen. Daarnaast zijn er kledinglabels die gebruik maken van gerecycled materiaal, zoals oude kleding en petflessen.

Een voorbeeld van zo’n kledinglabel is Knowledge Cotton Apparel. De manier waarop katoen normaliter geproduceerd wordt behoort tot de meest water-intensieve en meest giftige typen van landbouw. Daarom heeft Knowledge Cotton Apparel gekozen voor 100% organisch katoen, waarmee ze tot aan 2015 hopen 150 ton pesticiden, chemicaliën en mest te besparen. Het kost namelijk 165 gram chemicaliën om het katoen voor één normaal t-shirt te produceren. Daarnaast is organisch katoen verbouwen vaak kleinschalig en helpt het fairtrade principes in praktijk te brengen. Organisch katoen is goed voor de boeren, omdat ze niet meer blootgesteld worden aan giftigheid, voor het milieu en daardoor ook voor de consument!

 

Een ander bekend merk is Kuyichi, wat ook in veel andere winkels te zien is. Dit is het eerste label dat organisch katoen gebruikte in hun kleding, voornamelijk broeken. Daarnaast maakt Kuyichi ook gebruik van hennep, gerecycled katoen, overblijfselen van productieprocessen, gerecycled polyester (van plastic flesjes welke ook ingezameld moeten worden. Dit creëert extra werkgelegenheid!) en veel meer! Ook wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke verfstoffen. Daarnaast worden er nog zo’n 20 andere kledingmerken aangeboden zoals de nederlandse Yunit en Miss Green, wasmiddel van Seepje en chocolade van Chocolate Explorers.

 Routebeschrijving

Adres

Zadelstraat 36, 3511 LV Utrecht
nukuhiva.nl/