Registreren | Inloggen NL | EN

Cute Cotton

10% korting! De korting geldt niet op afgeprijsde artikelen en i.c.m. andere kortingen.

Duurzaam want...

  • De gemiddelde Nederlandse vrouw gebruikt 11.000 (!) tampons en inlegkruisjes. Dat zorgt voor enorm veel afval! Cute Cotton biedt in haar webshop veilige, comfortabele en duurzame alternatieven voor deze wegwerpproducten, zoals de menstruatiecup.
  • De producten van Cute Cotton zijn vrij van chemicaliën in tegenstelling tot de meeste andere menstruatieproducten. Fijn voor het milieu, en voor je lijf!
  • Daarnaast houdt Cute Cotton haar voetafdruk klein door enkel Europese merken aan te bieden. De enige uitzondering zijn de wasbare maandverbanden van Ecofemme, omdat dit een humanitair project betreft.

Over…

Cute Cotton wordt gerund door twee vrouwen, Judith Houtenbos en Nienke Gottenbos. Zij werken samen met Noortje (klantenservice) en Amro (verzendingen) hard aan hun missie om vrouwen te bereiken, te laten zien dat er een alternatief bestaat voor de reguliere wegwerp menstruatieproducten. You have the right to know all of your options! Zij zijn niet alleen gedreven om een duurzame, maar ook een gezonde oplossing aan te bieden voor het maandelijkse feest van de vrouw. Nienke kreeg op haar zeventiende te maken met het Toxic Shock Syndrome, ook wel de ‘tamponziekte’. Dit kan heel gevaarlijk zijn maar het liep bij haar gelukkig goed af. Sindsdien gebruikt ze menstruatiecups en wasbaar maandverband, net als de andere dames in dit bedrijf, die het als een ‘superfijne, hygiënische en zachte oplossing’ omschrijven.

 

Naast het aanbieden van de producten proberen de dames van Cute Cotton ook zoveel mogelijk vragen omtrent het gebruik van hun wasbaar maandverband en menstruatiecups te beantwoorden. Er zijn namelijk jammergenoeg nog steeds veel taboes op dit gebied, die zij willen doorbreken. Voor meer informatie en voor de webshop kun je dan ook kijken op cutecotton.nl!