Registreren | Inloggen NL | EN

Mud Jeans

€10 korting op de collectie of €7.50 korting op je lease-a-jeans inschrijfgeld op mudjeans.eu! De korting is niet geldig op afgeprijsde artikelen of i.cm. andere kortingen.

Duurzaam want...

  • Alle kleding is gemaakt van biologisch katoen of gerecycled materiaal. Elke broek bestaat zelfs voor 30% uit gerecycled materiaal!
  • Zonder kinderarbeid en voor een eerlijke prijs
  • Maak kennis met Lease a Jeans, waarbij je maandelijks betaalt en een gratis repair service krijgt!

Over…

In 2008 werd het Nederlandse modelabel Mud Jeans opgericht met idealen voor een betere wereld. De kleding van Mud Jeans wordt alleen geproduceerd in samenwerking met leveranciers, producenten en ondernemers die op een duurzame wijze produceren, waar een eerlijke prijs voor producten en diensten betaald wordt en de kleding vrij van kinderarbeid wordt gemaakt. Bovendien werkt Mud Jeans samen met Soil and More aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Deze idealen staan in schril contrast tot de zware milieubelasting van arbeidsonvriendelijke conventionele katoenproductie. Bijna een kwart van alle wereldwijd gebruikte pesticiden en insecticiden wordt gebruikt bij katoenproductie, terwijl katoenteelt slechts 3% van al het bebouwde land beslaat. Deze chemicaliën vergiftigen mensen, dieren, planten, bodem en lucht die ermee in aanraking komen. Doordat Mud Jeans biologisch katoen gebruikt blijft bijvoorbeeld drinkwater vrij van giftige stoffen, wordt het plaatselijke ecosysteem gespaard en is er geen vergiftiging van mensen.

Mud Jeans maakt ook gebruik van gerecycled biologisch katoen in haar producten. Uiteindelijk bestaat een nieuwe jeans uit 30 % gerecycled en 70 % nieuw biologische katoen. Dit is nog duurzamer, omdat het energieverbruik voor collecteren, sorteren en verkopen van tweedehands kleding 10 tot 20 keer zo klein is als voor nieuwe kleding. Maar er is meer!

Een goede jeans vinden kan soms erg lastig zijn. Daarom biedt Mud Jeans ook een Home Try service aan! Hiermee krijg je drie jeans thuisgestuurd die je naar hartenlust kunt passen. Daarna betaal je voor slechts één jeans en stuur je de andere twee terug met de retour box.

Lease a Jeans
MUD Jeans droomt van een wereld zonder afval. Ieder jaar wordt in Nederland echter 135 miljoen kilo kleding verbrand. Zonde. Want, al die grondstoffen kunnen hergebruikt worden. Daarom heeft Mud Jeans het circulaire Lease A Jeans concept ontwikkeld. De kern van dit concept is dat consumenten gebruikers van jeans zijn (zoals nu ook het geval is), maar dat Mud Jeans eigenaar van de jeans blijft. Hierdoor kan Mud Jeans de materialen hergebruiken, wat minder milieubelastend en goedkoper is.

De voordelen voor leasers?

  1. Repair Service: iedere scheur wordt gratis gerepareerd!
  2. Maandelijks betalen: een mooie jeans voor €7,50 per maand.
  3. Switch: na een jaar een nieuwe jeans uitzoeken, guilt-free, je oude wordt tenslotte hergebruikt.