Registreren | Inloggen NL | EN

Verpakkingsvrije Boerenmarkt

28-09-2016 -

Kom a.s. vrijdag op de Biologische Boerenmarkt zelf je bewaarzakjes naaien voor je verpakkingsvrije groenten, brood, thee en andere boodschappen!

Elke vrijdag staat de Boerenmarkt voor je klaar op het Vredenburg, maar deze vrijdag 30-9 is er een speciale editie: de Oogstmarkt! Om verpakkingsvrij winkelen te promoten zal er een volledige uitgeruste kraam staan waar je o.l.v. Consuminder coach Arland Swaak zelf je bewaarzakjes voor o.a. brood en groenten kan naaien. Zo kan je je eigen zakjes meenemen bij het boodschappen doen en voorkom je makkelijk afval van plastic en papieren zakjes. Ons afval kan namelijk best veel zijn, check daarvoor dit filmpje over een man die een maand lang zijn afval in een heus afvalpak bij zich draagt.

Met DuKo krijg je op de Boerenmarkt 10% korting bij verschillende kramen! Dat betekent korting op biologische groenten, fruit, brood, rijst, thee, kokos, mais en nog veel meer. Omdat de meeste producten die op de boerenmarkt te verkrijgen zijn niet verpakt zijn geweest, kan je deze verpakkingsvrij meenemen. De kooplieden geven de producten zelfs graag op deze manier aan je mee! Je kan zelf potjes en bakjes meenemen, maar a.s. vrijdag dus ook je eigen herbruikbare zakje naaien. Ben je niet zo handig met de naaimachine? Dan kan je dit zelfs geheel kosteloos laten doen.

Graag tot vrijdag op de Oogstmarkt! De marktkramen staan van 10u -18u op het Vredenburg. Bekijk de Boerenmarkt DuKo-pagina voor meer info over de Boerenmarkt.