Registreren | Inloggen NL | EN

Vegan Challenge

09-10-2016 -

Wist je dat het Vegan Challenge maand is? Nine geeft je tips om vegan eten uit te proberen!

Geschreven door Nine

Week 2 van de Vegan Challenge is ingegaan! Deze hele maand oktober worden Nederlanders uitgedaagd om plantaardig te eten en kunnen we dus genieten van vegan eten. Genieten? Ja, er wordt namelijk voor je uitgedacht wat je kan eten. Je ontvangt recepten voor een uitgebreid ontbijt, tot snelle midnight snack en de heerlijke Beantastic Burger van de foto.  Voor meer lekkere inspiratie kan je terecht op hun site. Hieronder geven wij je ook nog DuKo-tips om het je alleen nog maar makkelijker (en lekkerder) te maken! Veganistisch eten duur? Nope!

Waarom deze uitdaging? Zoals je misschien weet heeft een plantaardig dieet een aanzienlijk kleinere afdruk (op het vlak van energie, water en CO2 emissies) op de aarde dan andere eetgewoonten. Door middel van deze challenge proeven mensen hoe heerlijk veganistisch eten kan zijn. 

Waar gaat de veganist-in-spé naar toe?

  • Frietwinkel - Voor je craving for fat. Uiteraard met currysaus of ketchup.
  • Biologische Boerenmarkt - Op vrijdag, wanneer je behoefte hebt aan goed vullend brood, omdat je nu een half brood per dag eet. En nootjes, natuurlijk, als vullende snack en voor je eiwitten.
  • Erica Kruiderijen - Je hebt inmiddels gemerkt dat tahin onmisbaar is evenals een reeks aan kruiden. In de eerste week dacht je nog, ‘ach ik kijk het wel aan’. In week twee geef je je over: koop ze met 10% korting biologisch bij Erica.
  • De Moestuin - Hier hebben ze heerlijke biologische spreads, jam, en natuurlijk groenten. Goed voor wanneer je even klaar bent met humus.
  • BROEI - Laatste week, dus je bent lekker bezig! Vier het door een dagje niet zelf te koken. Laat je inspireren door de gerechten van BROEI, om ook deze week goed door te komen en de challenge goed af te sluiten!

 

Geen zin om de hele maand vegan te eten? Je kan onze tips en de recepten van de Vegan Challenge natuurlijk ook gebruiken om lekker af te wisselen, zoals met deze 'kip'saté. Eet smakelijk!

VeganChallenge Saté

Foto's: Vegan Challenge