Registreren | Inloggen NL | EN

Miss Green

15% korting op missgreen.nl!

Duurzaam want...

  • Miss Green is het enige mode-merk in Nederland dat volledig GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd is; dit houdt in dat het hele productieproces milieuvriendelijk is.
  • Alle kleding wordt gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden.
  • De kledingstukken zijn naast ecologisch verantwoord ook bijzonder stijlvol, comfortabel en van hoge kwaliteit.

Over…

Liefde voor het leven, het maken van mooie kleding en goed zijn voor de wereld gaan logisch samen. Vanuit die gedachte heeft Maaike Groen (what’s in the name) in 2008 Miss Green opgericht. Haar missie om duurzame kledingstukken te ontwerpen, die stuk voor stuk comfortabel, hip en van hoge kwaliteit zijn, blijkt niet alleen mogelijk maar ook een succes te zijn. Zo is Miss Green het enige GOTS gecertificeerde Nederlandse mode-merk.

De Global Organic Textile Standard is één van de meeste strenge certificeringen voor kleding. Hierbij moet het hele productieproces, van het verbouwen van de vezels, de verwerking tot garen en stof, het maken van het eindproduct, het verven, de verpakking, en de logistiek uitgevoerd zijn op een maatschappelijk verantwoorde, milieuvriendelijke en biologische manier. Bovendien zijn goede arbeidsomstandigheden ook van groot belang: iets waar het bij conventionele merken grotendeels aan ontbreekt. Tot slot wordt er ook gekeken naar hoe het merk omgaat met chemicaliën, watergebruik en waterzuivering.

80% van de kleding wordt geproduceerd in Turkije, de rest in Sri Lanka. De materialen komen zowel uit Turkije en Sri Lanka. De kleding wordt voornamelijk gemaakt van biologisch katoen, biologische wol en Tencel (oorsprong: Eucalyptushout), maar ook voor een klein deel van MicroModal (oorsprong: beukenhout) en bamboe.

Ondanks dat Miss Green al aan de hoogste ecologische standaard voldoet, houdt zij zich met nog veel meer dingen bezig, zoals CO2 uitstoot en sociaal ondernemen. Het merk blijft dan ook continu op zoek naar punten voor verbetering en innovatie.

Door je kleding aan te schaffen bij Miss Green weet je zeker dat jou kleding aan de hoogste standaard voldoet, terwijl jij je nog steeds modieus en comfortabel kan kleden. Betaalbare mode zonder dierenleed, mensenleed of milieuschade, wat wil je nog meer?

Bekijk missgreen.nl/sustainability voor nog veel meer informatie over wat er allemaal goed is aan de kleding van Miss Green!