Registreren | Inloggen NL | EN

Ontmoet de Den Haag girls

09-11-2017 -

Benieuwd naar wie de DuKo-kortingen in Den Haag verzorgen? De meiden van DuKo-commissie Den Haag stellen zich voor en tippen hun favo producten!

---

Daniëlle

Wie ben je?

Daniëlle (19). Ik ben samen met Rahel verantwoordelijk voor de PR  & communicatie van de DuKo-commissie Den Haag voor 2017-2018, ik richt mij dus vooral op het promoten van DuKo en het bereiken van de Haagse studenten.

Waarom zit je bij DuKo?

Ik ben me bewust van de duurzaamheidsproblematiek en probeer duurzamer te leven maar ik wist niet zo goed hoe. Ik leer veel van DuKo en ik vind het leuk om bij DuKo betrokken te zijn en zo andere studenten proberen ook bewust(er) te laten maken van hun impact!

Welk DuKo-product tip je?

De Tulper waterflessen bij WAAR. Bij deze winkel in Utrecht krijg je 10% DuKo-korting! Ze hebben hier heel veel duurzame waterflessen waaronder Doppers, maar ik heb gekozen voor de Tulper omdat ik deze prettiger vind drinken. Tulper heeft super mooie waterflessen met Dutch designs, ik heb een blauwe fles met een witte fiets. De flessen zijn gemaakt van biobased of duurzame materialen en zijn BPA-vrij en dus ook beter om uit te drinken voor je eigen gezondheid!


---

Laura

Wie ben je?

Laura (20). Ik ben de secretaris en penningmeester van DuKo-commissie Den Haag. Naast de boel georganiseerd houden is dit op zich niet zo heel veel werk, dus probeer ik ook de rest te helpen waar nodig is.  

Waarom zit je bij DuKo?

Ik kwam DuKo tegen op Facebook en vond het een erg leuk initiatief. Ik heb het idee dat veel studenten graag duurzamer zouden willen zijn en het duurzaamheidsprobleem inzien, maar het toch moeilijk vinden om veel aan hun eigen gewoontes te veranderen. DuKo is een mooi hulpmiddel om studentenlevens te verduurzamen en ik help daar graag bij. Ook wilde ik graag ervaring opdoen in werk gerelateerd aan duurzaamheid, omdat dat handig is voor later maar ook omdat daar mijn passie ligt! 

Welke DuKo-product tip je?

Naast fysieke winkels biedt DuKo ook aanbiedingen aan bij online winkels. Een leuke daarvan vind ik aGreenstory.nl. Hier kan je onder andere een mooie laptophoes kopen die is gemaakt van gerecyclede vissersnetten. Ook verkopen ze handige whiteboard notitieboekjes, waar je je notities eindeloos kan uitwissen en dus het boekje lang kan gebruiken. Vooral de laptophoes vind ik erg mooi en er zit een goed verhaal achter; normaal gesproken wordt een laptophoes van katoen gemaakt, wat heel veel water nodig heeft, met deze hoes wordt veel water bespaard en wordt ook voorkomen dat de netten ergens belanden waar het niet hoort. 


---

Isa 

Wie ben je?

Isa (20). Ik ben de voorzitter van de DuKo-commissie Den Haag voor 2017-2018; ik richt mij dus vooral op het verbinden van Haagse duurzame ondernemers en Haagse studenten.

Waarom zit je bij DuKo?

Met mijn studie Earth, Energy & Sustainability ben ik veel inhoudelijk bezig met duurzaamheid, maar niet praktisch. Ik wilde dus heel graag echt alvast iets met duurzaamheid toen tijdens mijn studie en zo ben ik bij DuKo terechtgekomen. Ik vind het heel leuk om leeftijdsgenoten te stimuleren duurzamer te leven!

Welk DuKo-product tip je?

De kleding van Normal Gets You Nowhere. Deze stoere Haagse dame ontwerpt haar eigen kleding en bedrukt deze met allerlei toffe leuzen. Zo ook het Duh Haag 4 Evâh shirt wat ik draag op deze foto. Niet alleen is haar kleding heel leuk en vaak ook grappig, het is vooral ook mega zacht! De kleding die ze zelf maakt is van zeer mooie kwaliteit biologisch katoen, maar ze verkoopt ook sieraden en schoenen van andere duurzame merken, zoals Toms. Je krijgt hier maar liefst 20% korting op alles!

 

---

Kelsey

Wie ben je?

Kelsey (22). Ik ben de bedrijvencoördinator van DuKo-commissie Den Haag. Ik houd mij voornamelijk bezig met de samenwerkingen tussen DuKo en duurzame winkels in Den Haag. Zo probeer ik altijd nieuwe leuke duurzame bedrijven te werven voor studenten.

Waarom zit je bij DuKo?

Ik ben altijd heel erg geïnteresseerd geweest in duurzame ontwikkeling. Ik wilde altijd heel graag mijn eigen consumptiepatroon aanpassen zodat het duurzamer zou zijn. Alleen merkte ik dat duurzaam al snel verbonden gaat aan duur. Als milieubewuste student ben je daarom snel in tweestrijd, want je hebt weinig te besteden. Toen kwam ik een poster van DuKo tegen en ben ik uit gaan zoeken wat zij deden. Ik werd gelijk enthousiast. Ik zag in DuKo de oplossing voor het studenten-dilemma.

Welke DuKo-product tip je?

Dit is geen moeilijke vraag voor mij. Ik ben heel erg positief over de Organicup, een menstruatiecup die je met 10% DuKo-korting kan kopen op cutecotton.nl. Per jaar verbruikt een vrouw veel maandverband en tampons, wat allemaal direct weggegooid wordt. Daarbij staan de meeste vrouwen er niet bij stil dat alle tampons chemische stoffen bevatten zoals bleek en parfum. Het is dus niet alleen milieuvervuilend, het heeft ook invloed op je lichaam. De Organicup is hier een goede oplossing voor. In tegenstelling tot al die prullenbakken vol tampons kun je met één Organicup wel tien jaar doen. Veel duurzamer dus!

 

---

Rahel

Wie ben je?

Rahel (20). Ik maak het team compleet op het gebied van PR en communicatie. Samen met Daniëlle promoot ik DuKo online, op hogescholen en universiteiten door Den Haag.

Waarom zit je bij DuKo?

Ik geloof dat het creëren van een betere wereld bij jezelf begint. Daarom wilde ik graag deel uitmaken van een initiatief waarmee ik het bewustzijn kan vergroten over de impact van onze dagelijkse consumptie en het belang van duurzamer leven. 

Welke DuKo-product tip je?

Eerlijk gezegd, zoveel! Maar net zoals Isa ben ik echt een groot fan van de kleding van ‘Normal Gets You Nowhere’. Behalve de hoge kwaliteit van de producten, weten ze ook uitstekend wat trendy is en verkopen ze allerlei bedrukte t-shirts met coole quotes en slogans. Ik ben echt verliefd op hun nieuwste editie waar op staat ‘The Future is Equal’, vanwege de boodschap maar natuurlijk ook vanwege de look! Ik raad iedereen aan die een bezoekje pleegt aan het mooie Zeeheldenkwartier hier ook even langs te gaan.

 

---

Wat is jouw favoriete DuKo-product? Laat het weten op facebook.com/dukodenhaag of tag ons op Instagram @dukostudent!