Registreren | Inloggen NL | EN

Biologische Boerenmarkt

Elke vrijdag 10% korting bij verschillende kramen! Kijk bij 'over' voor alle deelnemende kramen. De korting geldt op alle vegetarische producten.

Duurzaam want...

  • biologische producten vers van de boerderij en tuinderij
  • bij alle producten is rekening gehouden met het milieu, dierenwelzijn en sociale factoren
  • de zuivelproducten zijn afkomstig van koeien, schapen en geiten die op natuurlijke weides hebben gegraasd en waarbij geen preventieve geneesmiddelen zoals antibiotica zijn gebruikt

Over…

Elke vrijdag, van 10u-18u, brengen verschillende biologische boeren uit Nederland hun verse producten en boerderijverhalen naar het Vredenburgplein in hartje Utrecht. Er is een divers aanbod aan koeien-, schapen- en geitenkaas, groenten en fruit, brood en gebak. Al deze producten zijn geproduceerd met aandacht voor kwaliteit en milieu.

Bij de onderstaande kraamhouders krijg je 10% korting op vertoon van je DuKo!

Bakkerij Koekie

Bakkerij Koekie staat al 20 jaar op de Boerenmarkt. Ze bieden o.a. zoet gebak, hartige quiche, crackertjes en vele soorten brood aan, allemaal biologisch. Bovendien worden de crackers ingepakt in “Het Dorp”, een woongemeenschap voor mensen met een beperking.

Thedinghsweert

Bij Thedinghsweert worden de lekkerste producten gebakken op ambachtelijke en eerlijke wijze, zoals volkoren-, lemaire-, gist- en desembrood, appeltaarten, cakes en koekjes, maar ook croissants en noten-rozijnenbrood. Het biologische tarwe is geteeld op eigen land of van meel van de biologische molenaar. Daarnaast biedt Stichting Thedinghsweert werk aan mensen met een verstandelijke beperking of een psychiatrische achtergrond.

De Raatakker

Elke akker heeft zijn eigen kwaliteit en elke tuinder heeft zijn specialiteit. Daarom werkt de Raatakker samen met collega’s in de regio waarbij ze van elkaars kwaliteiten gebruik maken. Dit levert een uniek en uitgebreid assortiment op: pittige sla mengsels met mosterdblad en rucola, 7 soorten bietjes in allerlei kleuren, bonen, pompoenen en vele paddenstoelen in de winter. 

Spices and More- Een Pure Nootzaak

Een Pure Nootzaak biedt een ruim assortiment biologische noten, zaden, kruiden, droogwaren en allerlei soorten thee. 100% plantaardig, supergezond en bovendien zo veel mogelijk verpakkingsvrij, dus je kunt je theedoos daar direct bijvullen!

Geitenboerderij De Groote Stroe

Stroese Dame is de naam van de verschillende biologische boerengeitenkazen die worden aangeboden door Magda Scholte en Harry van Wenum. Ze bewonen een boerderij op de rand van de Veluwe en de Gelderse Vallei waar ze 85 Nederlandse witte melkgeiten verzorgen. Deze grazen het grootste gedeelte van het jaar buiten in gras-klaver weiden omzoomd door houtwallen. Volgens een ambachtelijk recept wordt van hun melk rauwmelkse, zuivere geitenkazen gemaakt!

Melkschapenbedrijf De Kooihoek

De Kooihoek is een bedrijf met 13 hectare grasland waarop zo’n 100 Friese melkschapen grazen volgens de principes van de ecologische landbouw: weides met klaver, bemest met stalmest, vrij van bestrijdingsmiddelen. Er wordt ook bewust omgegaan met energie en water: zo wordt warm water geleverd door de zonnecollector en een rietzandfilter zuivert het afvalwater. Beter voor mens, dier en milieu.

Nijman Olijfolie

Nijman Olijfolie is in 2010 gestart met de verkoop van biologische extra vergine olijfolie OLIO van Enza en Matteo Gisone uit de regio Sicilië. De olijfolie is bio gecertificeerd, wat betekent dat de olijven op een verantwoorde biologische wijze verbouwd en verwerkt worden. Zo sluiten Enza en Matteo het gebruik van pesticide geheel uit. Om die reden is herkomst, bereidingswijze en kwaliteit gegarandeerd!

Authentic Frites

Authentic Frites bakt verse, biologische frieten vanuit een authentieke bakfiets. De frites worden gemaakt van biologische aardappelen, gebakken in biologische olie en geserveerd met een vegan mayonaise. Ze bakken gegarandeerd eerlijke en biologische producten die uiteraard overheerlijk smaken.

De Moestuin

De Moestuin in Maarschalkerweerd teelt ongeveer 60 verschillende gewassen. Zo telen ze onder andere groente, fruit, kruiden en bloem op biologische wijze. De gewassen worden besproeid met regenwater dat wordt opgevangen in hun eigen regenwaterbassin. Naast de productie van overheerlijke verse groente dragen zij ook bij aan de arbeidsintegratie van mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt.

 Routebeschrijving

Adres

Vredenburg 4, 3511BA Utrecht
boerenmarktutrecht.nl