Registreren | Inloggen NL | EN

BROEI

10% korting op je rekening!

Duurzaam want...

  • De groenten en fruit van BROEI komen van de Lindenhoff en de Groentenakker. Bedrijven die lokaal, seizoensgebonden en biologisch werken
  • De menukaart is 100% vegetarisch, en heeft veel veganistische opties!
  • Er wordt direct trade koffie en thee geserveerd, bier van lokale bierbrouwers en duurzame wijnen, zoals Piwi-wijn, gemaakt van een druivenras dat geen bestrijdingsmiddelen nodig heeft!

Over…

Bij BROEI aan de Oosterkade 24 kun je samen of alleen genieten van goede koffie, een lekkere lunch of een heerlijk diner. Je kunt er met je laptopje aan het werk gaan, een boek lezen uit hun boekenkast, spelletjes spelen, of gewoon chillen onder het genot van muziek van de BROEIlijst. Heb je een avondje geen zin om te koken? Bij BROEI kun je zo aanschuiven en heerlijke gerechtjes van hun menukaart uitkiezen! Er staan ook veel veganistische gerechten op het menu, dus voor ieder wat wils.

Maar je kan er meer dan alleen eten en drinken: zo is er een ‘wall of frame’, een expositiewand waar jonge kunstenaars uit Utrecht en omgeving hun werk ten toon kunnen stellen en verkopen. Daarnaast zijn er verschillende thema-avonden, optredens, open podia, lezingen, enzovoort. Hou daarom vooral hun Facebook in de gaten voor de programmering!

BROEIs groenten en fruit zijn afkomstig van de Lindenhoff en de Groentenakker. Lokale bedrijven die met respect omgaan met hun omgeving en producten. De drankjes zijn direct trade, lokaal en/of komen van kleine ondernemers. Daarnaast maakt BROEI zo veel mogelijk zelf, van sapjes tot weckpotten met verschillende ingemaakte groenten, fruit, chutneys en jams (die je overigens ook kunt kopen voor thuis!). Ook bakken ze in hun mini-bakkerij karakteristiek zuurdesembrood, gemaakt van meel van de Limburgse Commandeursmolen. De koffie is van BOOT: zij werken direct trade door zelf hun plantages te selecteren en rechtstreeks van de koffieboer te importeren tegen een eerlijke prijs. Zo betalen zij 30% tot zelfs 50% boven de gangbare marktprijzen. De theeën komen bij Simon Lévelt vandaan, zij staan voor eerlijke handel, biologische teelt en sociale projecten. De bieren van BROEI zijn afkomstig van lokale bierbrouwers en de wijnen zijn voornamelijk biologisch en/of duurzaam geproduceerd!

Als je meer wil weten over dit toffe bedrijf, kijk dan op hun site, FB, of ga gewoon gezellig langs!

Foto’s door Lion van den Brand & Lize Kraan

 Routebeschrijving

Adres

Oosterkade 24, 3582 AV Utrecht
broei-utrecht.com