Registreren | Inloggen NL | EN

IJs & Zopie

De 2e bol ijs gratis!

Duurzaam want...

  • Voor het roomijs wordt 100% biologische melk van eigen bodem gebruikt
  • De chocolade in o.a. het ijs en de losse chocoladerepen worden gemaakt van eerlijke cacao
  • IJs & Zopie heeft een energieneutrale ijskar ontwikkeld, wat betekent dat de zon je ijsje heeft gekoeld!

Over…

IJs & Zopie, ‘de h’eerlijke winkel’ in de Twijnstraat, wordt gerund door studenten van de Utrechtse roeivereniging ORCA. IJs & Zopie is niet zomaar een ijszaak, om maar te beginnen met het ijs. Al het roomijs wordt gemaakt met biologische melk van Nederlandse bodem en als je een chocolade-ijsje neemt ben je ervan verzekerd dat er fair-trade cacao in verwerkt is! Ook het ijs met fruit heeft een duurzaam karakter, vanwege de Max Havelaar-bananen en Oké-sinaasappels. IJs en Zopie streeft er tevens naar om al haar (sorbet)ijs te maken met biologisch en/of eerlijk fruit. Deze duurzame transitie noemt IJs & Zopie ook wel ‘op weg naar h’eerlijk’.

Naast een ijsco kan je bij IJs & Zopie terecht voor een lekkere kop koffie, milkshakes en cakejes. Doordat ze het hele jaar geopend zijn kun je ook ‘s winters terecht voor bijvoorbeeld crepes. Wat chocolade betreft heb je ook veel keuze, want Tony’s Chocolonely (de ‘100% slaafvrije chocolade’) hebben ze in alle soorten en maten, zelfs een reep van 1000 gram!

De verkoop van al deze duurzame producten geeft IJs & Zopie de mogelijkheid om te investeren. Zo gaat de helft van de winst naar de roeivereniging en is er een energie neutrale ijskar ontwikkeld. Deze ijskar is volledig energieneutraal door de aanwezige zonnecellen op de luifel. De kar heeft al twee prestigieuze prijzen in de wacht gesleept: de Syntens innovatie van de week (2008) en de P+ ijspretprijs (2009). 

Wil je meer weten over de initiatieven van IJs & Zopie? Kijk dan op www.ijsenzopie.nl

 Routebeschrijving

Adres

Twijnstraat 79, 3511 ZJ Utrecht
ijsenzopie.nl/