Registreren | Inloggen NL | EN

Katoenfabriek

10% korting op winkelartikelen en drukopdrachten! De korting geldt niet op cadeaubonnen, afgeprijsde artikelen en i.c.m. andere kortingen.

Duurzaam want...

  • Kleding op basis van fairtrade textiel, biokatoen, bamboe, tencil en eucalyptus
  • Ze maken gebruik van milieuvriendelijke druktechnieken
  • Het pand zelf is milieuvriendelijker gemaakt door o.a. LED-verlichting

Over…

De Katoenfabriek is de place to be voor duurzaam drukwerk en duurzame kleding. Deze winkel maakt alleen gebruik van milieuvriendelijke druktechnieken, zoals de watergedragen zeefdruk en de pvc-vrije vinyldruk. Het drukwerk wordt uitgevoerd op de eigen collectie die bestaat uit hoogwaardig textiel van o.a. fair trade herkomst, biologisch katoen en bamboe. Daarnaast kan je je eigen ontwerp laten bedrukken en is er ook de mogelijkheid om buttons, banners (zoals die van DuKo!) en stickers te laten bedrukken.

Kasper van Middelkoop en Yvette van den Bergh zijn de trotse eigenaars van deze winkel en werkplaats aan de Oudegracht. Het idee voor een duurzame kledingdrukkerij kwam op toen Kasper in een textieldrukkerij werkte waar winst het belangrijkste was. Alle activiteiten stonden in teken van het proces goedkoop houden, waardoor hij zich af begon te vragen of het niet anders kon. Dit, en het feit dat hij zelf sinds 2005 shirts op zijn balkon bedrukte en daarnaar steeds meer vraag vanuit zijn omgeving kwam, zorgde voor de oprichting van de Katoenfabriek.

 Routebeschrijving

Adres

Oudegracht 382, 3511PR Utrecht
katoenfabriek.nl/