Registreren | Inloggen NL | EN

On The Rocks

20% korting op paperontherocks.com!

Duurzaam want...

  • On the Rocks maakt notitieboeken van steenpapier, wat gemaakt is van steenafval en deels gerecycled plastic
  • De Rockbooks zijn cradle-to-cradle gecertificeerd en het steenpapier kan oneindig gerecycled worden
  • De productie van steenpapier vergt geen water en het papier zelf is volledig waterbestendig

Over…

Het begon allemaal bij een familie uit Taiwan die zelf ervaarden hoe vervuilend de traditionele papierindustrie is. Na twintig jaar bezig te zijn geweest met het ontwikkelen van een milieuvriendelijk alternatief voor papier, vonden ze steenpapier uit. Anne Pleun, oprichtster van On the Rocks leerde dit initiatief kennen door het boek '10 Years, 100 Innovations, 100 Million Jobs' van Gunter Pauli, en vroeg zich af waarom dit alternatief nog niet overal gemaakt werd. Daarom besloot ze dit zelf te gaan doen: On the Rocks werd geboren!

Door middel van crowdfunding zette ze On the Rocks op. Nu zijn ze het eerste Nederlandse bedrijf dat volledig recyclebare notitieboeken verkoopt, gemaakt van twee afvalproducten: steengruis en gedeeltelijk gerecycled plastic. Daarbij is er in tegenstelling tot papierproductie (waar 20 ton water nodig is voor 1 ton papier), geen water of chemicaliën nodig voor het produceren van steenpapier. Het productieproces is dus volledig schoon.

Ook is steenpapier volledig recyclebaar doordat het steengruis uit calciumcarbonaat bestaat, wat ervoor zorgt dat het nooit zijn kwaliteit verliest. Hierdoor is het steenpapier dat On the Rocks gebruikt ook cradle-to-cradle zilver gecertificeerd. Bovendien kunnen de bladzijden (exclusief de kartonnen kaft) volledig gerecycled worden als je ze bij het plastic afval gooit!

Niet alleen zijn de Rockbooks duurzaam, ze zijn ook zeer stijlvol en fijn om op te schrijven. Zo is steenpapier zachter dan normaal papier, heeft het minder inkt nodig om op te printen en vlekt het minder tijdens het schrijven. 

Tot slot is On the Rocks een B Corp, wat inhoudt dat ze de belangen van zowel natuur, mensen, maatschappij, en cultuur in belang achten. Van de winst doneren ze 5% aan herbebossingsprojecten in Zuid-Afrika om zo niet alleen de natuur te behouden, maar ook uit te breiden.