Registreren | Inloggen NL | EN

Dapp Frietwinkel

Van maandag t/m woensdag een gratis upgrade naar een grote friet bij bestelling van een normale portie!

Duurzaam want...

  • De Frietwinkel bakt verse, huisgemaakte frieten van biologische aardappelen, met biologische zonnebloemolie!
  • Naast friet worden er ook vegetarische snacks geserveerd.
  • Al het verpakkingsmateriaal is van gerecycled materiaal.

Over…

Het begon allemaal met de Frietfiets, een authentieke bakfiets van waaruit verse en biologische friet wordt verkocht op de Vredenburg in Utrecht. Het concept bleek al gauw een groot succes en ondernemers Roderick Heijning en Siem van Bruggen besloten uit te breiden: in augustus 2014 wordt de allereerste biologische Frietwinkel geopend aan de Vinkenburgstraat!

Zeven dagen per week worden hier verse frieten gemaakt van biologische aardappels die ter plekke worden gesneden. Niet alleen de frieten, maar ook de zonnebloemolie, de snacks, de mayonaise en zelfs het zout zijn biologisch! Zo kun je verantwoord genieten van een portie friet en een heerlijke geitenkaaskroket.

De aardappels komen van boer Carel Bouma in Biddinghuizen. Zijn bedrijf is aangesloten bij Bioselect, een groep telers in Nederland, die aardappelen van hoge kwaliteit produceren onder biologische omstandigheden. En hoe kan zout nou biologisch zijn? Nou, zo: het zout van de Frietwinkel is gecertificeerd door Nature & Product. Zij hanteren zeer strenge eisen met betrekking tot de oogst en behandeling van het zout. Zo wordt het zout met de hand geoogst in beschermd gebied, zonder milieuverontreiniging. De zoutpannen liggen op tenminste 500 meter afstand van verkeerswegen en er is geen risico op verontreiniging door bijv. industrie.

En er is nog meer bewijs dat de Frietwinkel geen gewone snackbar genoemd kan worden: op 24 april 2015, ongeveer driekwart jaar na de oprichting, kreeg de Frietwinkel het cijfer 10 van de jury van de AD-Friettest en werd daarmee verkozen tot de beste frietzaak van Nederland! “Frietwinkel komt met een schitterend krokante friet met een hoog smaakgehalte. Goudgeel gebakken, knapperig van buiten en zacht van binnen. De schil geeft deze friet tevens een ambachtelijk karakter,'' aldus dr. ir. Bob Cramwinckel, directeur van het Centrum voor Smaakonderzoek. 

 Routebeschrijving

Adres

Vinkenburgstraat 10, 3512AB Utrecht
frietwinkel.nl/