Registreren | Inloggen NL | EN

Happy Dag van de Duurzaamheid!

10-10-2017 -

Tijd om duurzaamheid te vieren! DuKo-commissie Utrecht stelt zich voor en tipt haar favo duurzame producten.

Natascha

Wie ben je?

Natascha (23), bedrijvencoördinator in Utrecht.

Waarom zit je bij DuKo?

Ik vind het leuk en belangrijk studenten te helpen hun leven wat duurzamer in te richten.

Welk DuKo-product tip je?

De ekocoffee cup. Het is een koffiemok met deksel, gemaakt van bamboo. Je kunt hem met 10% DuKo-korting kopen bij WAAR en hij is mooi, drinkt fijn, is makkelijk schoon te maken en bespaart, zeker in tentamenweken, enorm veel plastic en papier!

 

---

Hanna

Wie ben je?

Hanna (21), net nieuw bij DuKo voor de communicatie en promotie bij studieverenigingen en externen in Utrecht.

Waarom zit je bij DuKo?

Ik zocht iets om meer praktijkgerichte ervaring op te doen in mijn studie gebied (duurzaamheid).

Welk DuKo-product tip je?

Welk DuKo product ik aanraad? De MUD Jeans! Het is even een investering, maar ze zijn mooi, gaan lang mee en je weet zeker dat ze kinderarbeid vrij zijn, van biologisch katoen zijn gemaakt en verspilling tegengaan, omdat ze een circulaire economie nastreven. Die van mij kocht ik online met €10 DuKo-korting, maar je kan de broeken ook leasen met €7,50 DuKo-korting!

---

Heleen 

Wie ben je?

Ik ben Heleen (20), sinds kort communicatie en promotie commissielid in Utrecht.

Waarom zit je bij DuKo?

Ik studeer governance for sustainable development, dit houdt in dat ik heel erg veel leer, lees en schrijf over duurzame ontwikkeling, en hoe we dit kunnen integreren in de samenleving. Naast het theoretische deel dat mijn studie dekt, vind ik het belangrijk (& natuurlijk leuk) om ook in de praktijk bezig te zijn met duurzaamheid. Lezen is anders dan leven! 

Welk DuKo-product tip je?

Een frietje bij Dapp Frietwinkel! Deze frietjes zijn huisgemaakt gemaakt van biologische aardappelen, en op vertoon van je DuKo-app krijg je van ma t/m woe een gratis upgrade naar een groot frietje. Ook hebben ze een heerlijke geitenkaaskroket, of probeer de pompoenketchup eens!

---

Ratna 

Wie ben je?

Ratna (26). Samen met Laurens, Keiko en Marijn zit ik al vanaf dag 1 bij DuKo en maak ik met hen ik deel uit van het bestuur van Stichting DuKo Student (het overkoepelende DuKo-orgaan). Ik draag zorg voor de DuKo-brand en daarnaast help ik mee in de Utrechtse DuKo-commissie. 

Waarom zit je bij DuKo?

Omdat ik geloof dat we elke dag met de producten die we kopen kunnen stemmen voor een duurzamere wereld.

Welk DuKo-product tip je?

De RVS Klean Kanteen flessen! Mijn 500ml classic fles is al 7 jaar mijn beste vriend: onverwoestbaar (zie de deukencollectie op mijn fles), goed schoon te houden, en heeft al honderden petflessen gered van productie én uiteindelijk de afvalberg. Niet alleen beter voor ons milieu maar ook voor mijn portemonnee. Sinds een paar jaar heb ik ook een roze insulated versie: lekker voor sapjes en (ijs)koffie en -thee. Je kan de flessen in allerlei maten, soorten en kleurtjes met 10% DuKo-korting kopen op greenjump.nl.

---

Laurens 

Wie ben je?

Laurens (26), secretaris van Stichting DuKo Student en ik help ook mee in commissie Utrecht. Ik maak de foto's voor de website en ontwerp het promomateriaal van DuKo.

Waarom zit je bij DuKo?

Omdat ik het belangrijk vind te laten zien dat je met je portemonnee bepaalt welke producten bedrijven aanbieden, en welke niet.

Welk DuKo-product tip je?

Seepje! Ik vind dit een goed voorbeeld van een mooi product waarin duurzaamheid, innovatie en sociaal ondernemen in samenkomen: het wast je kleren brandschoon, is biobased, heeft een verpakking van gerecycled plastic, en wordt ingepakt in een sociale werkplaats. Je koopt Seepje met DuKo-korting op seepje.nl (-10%), bij WAAR (-10%) en bij Nukuhiva (-15%).

Wat is jouw favoriete DuKo-product? Laat het weten op facebook.com/dukostudent of tag ons op Instagram @dukostudent!