Registreren | Inloggen NL | EN

Nukuhiva

15% korting! De korting is niet geldig op afgeprijsde artikelen en i.c.m. andere kortingen.

Duurzaam want...

  • Alle kledinglabels zijn ecologisch, fairtrade of een combinatie hiervan
  • Veel labels maken gebruik van organisch katoen, wat een grote reductie van milieuimpact betekent
  • Via Nukuhiva krijgen deze labels een kans zich uit te breiden en met behulp van de DuKo wordt dit ook nog eens betaalbaar voor studenten!

Over…

Nukuhiva is opgericht door Floortje Dessing, van o.a. ‘Floortje naar het einde van de wereld’. De winkel is vernoemd naar het eilandje Nuku Hiva, onderdeel van de Marquesas eilandengroep, volgens Floortje Dessing één van de mooiste plaatsen op aarde. Veel kledingstukken die je bij Nukuhiva vindt zijn gemaakt van organisch katoen, wat inhoudt dat er bij de productie van het katoen geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen. Daarnaast zijn er kledinglabels die gebruik maken van gerecycled materiaal, zoals oude kleding en petflessen.

Een voorbeeld van zo’n kledinglabel is Knowledge Cotton Apparel. De manier waarop katoen normaliter geproduceerd wordt behoort tot de meest water-intensieve en meest giftige typen van landbouw. Daarom heeft Knowledge Cotton Apparel gekozen voor 100% biologisch katoen, en produceerden ze in 2017 15% van de collectie op windenergie.

Normaliter is er 165 gram chemicaliën nodig om het katoen voor één normaal t-shirt te produceren. Biologisch katoen is beter voor de boeren, omdat ze niet meer blootgesteld worden aan giftigheid, voor het milieu en daardoor ook voor de consument. Daarnaast wordt biokatoen vaak kleinschalig verbouwd en helpt het fairtrade principes in praktijk te brengen.

Een ander bekend merk bij Nukuhiva is Kuyichi, dat gebruik maakt van o.a. biologisch katoen, gerecycled katoen, overblijfselen van productieprocessen, gerecycled polyester. Ook wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke verfstoffen. Daarnaast vind je er ook de nederlandse merken Miss Green, A-dam Underwear en accessoires zoals Seepje wasmiddel en herbruikbare flessen van Mizu.

De dames van Nuku zien je graag in de winkel aan de Zadelstraat 36 :)

 Routebeschrijving

Adres

Zadelstraat 36, 3511 LV Utrecht
nukuhiva.nl/