Registreren | Inloggen NL | EN

Seepje

10% korting op seepje.nl!

Duurzaam want...

  • Seepje is een 100% natuurlijk wasmiddel van de schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht.
  • Met de aankoop van een Seepje product investeer je in natuurbehoud en ondersteun je de lokale bevolking in Nepal.
  • Na gebruik kan je de schillen gewoon in de GFT-bak gooien!

Over…

Jasper Gabriëlse en Melvin Loggies: twee jonge Haagse ondernemers die in maart 2013 besloten schillen van de Nepalese Sapindus boom naar Nederland te verschepen om een duurzaam wasmiddel op de markt te brengen. De eerste 500 kilo schillen werd besteld en na aankomst in de Rotterdamse haven met een camper opgehaald en gestald in hun studentenkamers. Hun missie was: een goed werkend wasmiddel maken, natuurlijk én eerlijk, waar alle betrokken mensen en de natuur baat bij hebben.

Er zijn nu twee soorten Seepje: Seepje schillen en Seepje vloeibaar. In de Seepje schillen verpakking zit een katoenen zakje, waar je 4 hele of 8 halve schillen in doet per wasbeurt. Het zakje met schillen kan gewoon tussen de was in de trommel. Als de schillen in aanraking komen met water wordt een natuurlijke vorm van zeep afgestaan. De stof saponine functioneert als een natuurlijke wasverzachter waardoor de was schoon én zacht uit de machine komt. Na gebruik kunnen de schillen worden gedroogd en voor nog 2 wasbeurten worden gebruikt. Omdat het een natuurlijk product is gooi je de schillen na afloop in de groenbak (of in de tuin)! Bij de verpakkingen Seepje ‘Ochtend in-het-bos geur’ en Seepje ‘Zomerse vakantie geur’ zit ook nog een flesje biologische etherische olie die de was een lekkere geur geeft.

Omdat Melvin en Jasper merkten dat er een grote vraag was naar vloeibaar wasmiddel, lanceerden ze Seepje vloeibaar! Deze bestaat voor 70% uit het extract uit de Seepje schillen, en andere natuurlijke stoffen zoals verzeepte zonnebloemolie en citroenzuur. De verpakking bestaat uit twee delen, een plastic binnenkant en een kartonnen omhulsel. Zo bespaar je 70% plastic t.o.v. van een plastic fles en kan je de verpakking ook nog recyclen!

Na veel wasjes draaien gaat het hard met Seepje: Jasper en Melvin stonden in de Duurzame Jonge 100, en zetten een inspirerende inzamelactie op voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Meer weten en bestellen? Kijk op seepje.nl.