Registreren | Inloggen NL | EN

FAQ

Hieronder geven we antwoord op mogelijke vragen over DuKo. Heb jij een andere vraag voor ons? Mail deze dan naar info@dukostudent.nl

Over DuKo

Waarom bestaat DuKo?

Bij DuKo geloven wij dat je met je aankoopgedrag het verschil kan maken voor een duurzamere wereld! Wij richten ons op studenten, omdat je studententijd de tijd in je leven is waarin je voor het eerst écht je eigen koopgedrag bepaalt. Door middel van kortingen introduceren wij studenten dan ook graag aan al die mooie, toffe producten en initiatieven die de wereld een stukje beter maken. Met als einddoel dat jij als student alle duurzame alternatieven kent, en eigenlijk niets anders meer wilt. Hopelijk kan je dit consumptiegedrag dan ook na je studententijd voortzetten en misschien zelfs anderen hiermee inspireren :)

Hoe lang bestaat DuKo al?

DuKo bestaat sinds 2012 en is opgericht door Marijn Polet, Ratna Timmermans, Laurens Meershoek en Keiko Chavers. We begonnen destijds in Utrecht en zijn ook actief geweest in Nijmegen en Den Haag. In oktober 2019 is ons tweede bestuur met een frisse start verder gegaan met de kortingen in Utrecht en online als focus.

Wat doet DuKo nog meer aan duurzaamheid?

Naast dat we duurzame kortingen bieden en iedereen in onze organisatie probeert om zelf zo duurzaam mogelijk te consumeren (met DuKo-korting uiteraard), proberen we ook onze verdere bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk in te richten. Zo bankieren we bij Triodos Bank, gebruiken we milieuvriendelijk promotiemateriaal (o.a. visitekaartjes gemaakt van Paperwise landbouwafval-papier die gedrukt zijn door Ecodrukkers), maakt onze web- en apphosting Antagonist o.a. gebruik van groene stroom, en eten we altijd vegetarisch of vegan tijdens onze vergaderingen!

Ik wil DuKo graag een handje helpen, hebben jullie hulp nodig?

We zijn altijd op zoek naar met name studenten die op vrijwillige basis een helpende hand bieden. Op dukostudent.nl/vacatures kan je kijken voor de mogelijkheden voor een vaste functie bij DuKo. Mocht je af en toe eens willen bijspringen als bij bijv. promoactiviteiten, laat het ons dan weten via info@dukostudent.nl 

Ik wil graag samenwerken met DuKo, op welke manieren is dit mogelijk?

Wat leuk! Enkele voorbeelden zijn: als winkelier het geven van DuKo-kortingen, financiële steun als donateur, samen een evenement gericht op duurzaam consumeren organiseren, etc. We bespreken jouw ideeën voor samenwerking graag verder met je. Stuur je ons een mailtje op info@dukostudent.nl?

Over de DuKo-app

Is de app ook beschikbaar voor mijn Windows Phone, Blackberry, oudere iPhones & Androids, etc.? 

Helaas niet! De app is verkrijgbaar voor iOS 7.1 en hoger (geschikt voor zowel iPhone, iPad als iPod touch) en Android 4.1 en hoger. 

Ik heb alleen WiFi, kan ik tijdens het winkelen dan ook DuKo-korting krijgen?

Mits je verbonden bent met WiFi kan je de kortingen in de app zonder problemen gebruik. Als je telefoon niet verbonden is met internet werkt de app helaas niet en kan je dus ook geen korting krijgen. Gelukkig hebben veel winkels tegenwoordig een gastennetwerk waar je op kan inloggen!

Over je DuKo-abonnement

Hoe lang is een abonnement geldig?

Vanaf de aankoopdatum is je abonnement één kalenderjaar geldig. Drie weken voor de einddatum van je abonnement sturen wij je een mailtje zodat je jouw abonnement weer met een jaar kan verlengen. Zo kan je blijven genieten van alle DuKo-kortingen!

Ik ben geen student meer, maar mijn abonnement loopt nog. Wat nu?

Als je niet meer over een geldige collegekaart bezit kan je de DuKo-kortingen helaas niet meer gebruiken. Via deze link kan je je account eventueel verwijderen. Uiteraard kan je DuKo nog steeds als inspiratiebron gebruiken om duurzaam te shoppen! Als je ons een warm hart toedraagt en DuKo graag wil blijven steunen verwijzen we je graag door naar dukostudent.nl/doneren.